23 лют. 2012 р.

Вихователі Львова вдосконалили свої знання та вміння на базі соціальних об’єктів ТВК «Південний»

23.02.2012 13:23
Чотириденний навчальний семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів Львова проходив з 20 до 23 лютого на базі навчально-виховного комплексу «Дивосвіт» та спортивно-гімнастичного комплексу «Грація», що розміщені на території ТВК «Південний».
Організовувало семінар управління освіти Львівської міської ради спільно з громадською організацією «Спас».
Під час семінару львівські вихователі опановували авторську програму Динамічно-інтенсивоної реабілітації дошкільнят, яку розробив Василь Козак.
Як розповів автор програми ДІР, сьогодні у Львові є дуже мало фахівців та інструкторів, які би могли займатися з дошкільнятами за програмою динамічно-інтенсивної реабілітації. Натомість, за словами Василя Козака, почастішали випадки, коли 3-річні діти приходять у дитсадок з проблемами хребта та сколіозом, натомість вихователі садочків часто не знають, як з такими дітьми займатися і які вправи робити для того, щоб схожі проблеми не виникали у здорових дітей.
«Ми зібрали фахівців, щоб обговорити з ними методичні проблеми і показати, як ці проблеми вирішувати. Навчальний семінар був проведений на базі Навчально-виховного комплексу «Дивосвіт», а також на базі спортивно-гімнастичного комплексу «Грація». Семінар був надзвичайно добре організований. Керівництво «Південного» надало нам можливість використовувати найкращі приміщенні і всіляко нам сприяло», - зазначає автор програми Динамічно-інтенсивної реабілітації дошкільнят.
За словами директора Навчально-виховного комплексу «Дивосвіт» Ольги Банах, вихователі дитсадка на «Південному» пройшли навчання, тож відтепер впроваджуватимуть програму ДІР у своїх групах.
«Програма динамічно-інтенсивної реабілітації – це комплекс вправ, які допомагають дітям оздоровитися і зцілитися. Це налагодження кровообігу, це рух суглобів, робота всіх м’язів і хребта. Цю програму можна назвати українською йогою. Адже українці не вміють довго займатися в одній позі йогою, саме для того автор програми створив комплекс вправ, які легко переходять одна в одну і виходить своєрідний плавний танець. Ці вправи спрямовані на гнучкість і покращення кровообігу. Певною мірою, це і медитація, адже вправи роблять під музику, і дітки в цей час не мають часу спілкуватися, жартувати, штовхатися, а плавно виконують усі вправи. Ці вправи є дуже ефективними», - розповідає Ольга Банах.
Загалом участь у чотириденному навчальному семінарі, що проходив на базі соціальних об’єктів ТВК «Південний», взяло близько півсотні вихователів львівських дошкільних закладів.

прес-цент ТВК «Південний»